Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

Το Ευβοϊκό Βατοπέδι... Αγοραζαν κοτετσια για να τα ανταλλάξουν με...παραθαλάσσια οικόπεδα

Για όσους εν ξερουν να θυμισουμε πως λόγω κατολισθησεων ειχε αποφασιστεί η μεταφορά του οικισμού Αγιας Σοφίας σε παραθαλάσια περιοχη που με πραξη αποχαρακτηρισμου από δασική έγινε οικιστική! Δικαιουχοι όσοι ειχαν σπίτια και αρτια και οικοδομησιμα οικόπεδα εντος οικισμου!
Από τη μερα που εγινε γνωστό αυτό συνεβησαν απίστευτα γεγονότα με κοτετσια και σταυλους να εξαγοράζονταν με 2000 και 3000 χιλιάδες ευρώ ακι μαντευετε ποιοι τα πήραν!!!

ΔΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ.... ουτε ενας κατοικος δεν παραδιδει σπιτι παρα μονο......"ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ" Που τρεξαν να επωφεληθουν

Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Α. Ευβοίας απαντώντας στα σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν στη μεταφορά του οικισμού Αγία Σοφία στη θέση «Πούντα» περιοχής Λιμνιώνα σας γνωρίζει τα παρακάτω: Η Επιτροπή Απαλλοτριώσεων Χαλκίδας συνεδρίασε και εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 4/2009 απόφασή της, που θα κοινοποιηθεί στους ενδιαφερομένους και θα αναρτηθεί στο Δήμο Μεσσαπίων και στο Τοπικό Διαμέρισμα Αγίας Σοφίας και η οποία εν περιλήψει αναφέρει τα ακόλουθα:

Επειδή από την εξέταση των υποβληθεισών αιτήσεων και την προφορική εξέταση των αιτούντων δεν υπάρχει ούτε μία αίτηση μονίμου κατοίκου του οικισμού Αγία Σοφία, που να παραδίδει κατοικήσιμο σπίτι και από τις εξήντα μία (61) αιτήσεις που υποβλήθηκαν υπάρχουν μόνο εννέα (9) αιτήσεις μονίμων κατοίκων, που να παραδίδουν οικόπεδο και οι υπόλοιπες πενήντα δύο (52) είναι μη μονίμων κατοίκων αλλά κυρίως Χαλκίδας, Ψαχνών, Αθηνών κ.α., καθώς και το από 24-10-2009 πρακτικό της Λαϊκής Συνέλευσης των κατοίκων του Τοπικού Διαμερίσματος Αγίας Σοφίας που υποβλήθηκε προς την Επιτροπή, αποδείχθηκαν κατά την κρίση της τα εξής:

Επειδή από όλα τά ανωτέρω προκύπτει ότι με τα καθορισθέντα κριτήρια για την παραχώρηση των νέων οικοπέδων για την μεταφορά του οικισμού υπήρξε απροθυμία υποβολής αιτήσεων από τους μόνιμους κατοίκους και επομένως στην παρούσα φάση δεν επιτυγχάνεται ο σκοπός της διάθεσης της έκτασης για την μεταφορά του οικισμού και δεδομένου ότι από την εποικιστική Νομοθεσία δεν υπάρχουν διατάξεις για μεταφορά οικισμών (αποζημίωση κατοικιών, ανέγερση νέων κατοικιών, χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς τους ενδιαφερομένους ή χορήγηση δανείων για το σκοπό αυτό).

Για τους λόγους αυτούς

Η Επιτροπή αναβάλλει την έκδοση οριστικής απόφασης για χρονικό διάστημα δέκα (10) μηνών, ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς να απευθυνθούν στα διάφορα Υπουργεία και Οργανισμούς (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας κ.α.) για την εξεύρεση πόρων και τρόπων προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός διάθεσης της έκτασης.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ομως ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑ εδω..... ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ λεει

Να διαβιβαστεί ο φακελος στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών ζήτησε ο πρώην βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΝ Βαγγέλης Αποστόλου. Υπάλληλοι της Αυτοδιοίκησης ή και συγγενικά τους πρόσωπα τρεξαν καιπήραν...κοτετσια στο χωτιό Αγία Σοφία του Δημου Μεσσαπίων για να το ανταλλάξουν με...παραθαλάσσια πρωτα στο Αιγαίο στη μαγευτική περιοχή Λιμνιωνα Ευβοίας!.
Ο κ. Αποστόλου δήλωνει..«Πρόκειται για το Ευβοϊκό Βατοπέδι, με θύματα τους κατοίκους Αγίας Σοφίας και το ελληνικό δημόσιο, και θύτες αυτούς που είχαν καθήκον να τους υπερασπίζονται.
Είναι αδιανόητο υπάλληλοι της Αυτοδιοίκησης ή και συγγενικά τους πρόσωπα αλλά και ιδιώτες που απασχολούνται σε διαδικασίες ανταλλαγής δημόσιας περιουσίας να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη σχέση τους για ίδιον όφελος. Όλοι όσοι αγόρασαν οικόπεδα στην Αγία Σοφία την ύποπτη χρονική περίοδο πρέπει να αποκλειστούν.

Οφείλει ο Νομάρχης Ευβοίας εκτός από τις ατελέσφορες ουρανομήκεις διαμαρτυρίες του για τη λειτουργία των υπαλλήλων του και των συνεργατών του σε ένα σκάνδαλο, που επωάστηκε στην αυλή της Νομαρχίας και του Δήμου Μεσσαπίων, να δράσει ουσιαστικά, ακυρώνοντας τώρα τη διαδικασία της ανταλλαγής.

Ταυτόχρονα πρέπει ολόκληρος ο φάκελος να διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών».

ΠΗΓΗ:

Halkida.tv

2 Comments:

Yperdimios said...

re min grafeis malakies kai oti briskeis.... den tha metaferotan logw katolisthisewn alla logw tis LARKO!!!!!

Cafe Hyma said...

αυτό το γνωρίζουμε απλά αναδημοσίευσα το ρεπορτάζ από το halkida.tv

blogger templates | Make Money Online