Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ



Αδιαφορία για τη διατροφική κρίση, συμπεριλαμβανομένης της λήψης μέτρων που μπορούν να συντελέσουν στον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και να δώσουν ώθηση στην παραγωγή τροφίμων, στις συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το κλίμα, καταγγέλλει ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) κ. Ζακ Ντιουφ.

«Ιστορικά, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις βιομηχανικές πλευρές της κλιματικής αλλαγής, είτε στα εργοστάσια είτε στις μεταφορές, αλλά πολύ λιγότερο στον πρωτογενή τομέα της γεωργίας. Θα θέλαμε να υπάρχει μεγαλύτερη συνειδητοποίηση της σπουδαιότητας της γεωργίας», υπογράμμισε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Ντιουφ.

Ο FAO υποστηρίζει ότι ορισμένες πρακτικές αγροτοκαλλιεργειών, ιδιαίτερα σε χώρες με χαμηλά εισοδήματα, μπορούν να επουλώσουν υποβαθμισμένες γαίες και, κατά συνέπεια, να αυξήσουν τις σοδειές. Επιπλέον, πρακτικές όπως η χρήση ζωικών λιπασμάτων μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αποθήκευση στο χώμα ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα ισοδύναμων με ποσοστό έως και 10% των εκπομπών, παγκοσμίως.



Οι αγροτοκαλλιέργειες είναι ένας από τους μεγαλύτερους ρυπαντές καθώς ωθούν σε αποδάσωση και όταν συνυπολογιστεί αυτή η έμμεση επίπτωση αντιστοιχούν στο ένα τρίτο σχεδόν των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

ΠΗΓΗ:

TVXS

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online