Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ


Την ώρα που οι εφημερίδες αντιμετωπίζουν όλο και μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα, την ώρα που πλήττεται η δημοσιογραφία, έρχεται η πρώτη προσωπική εφημερίδα στη Γερμανία να αλλάξει τον τρόπο που ξέραμε τον τύπο.

Η Niiu (http://niiu.de/) κυκλοφόρησε πριν 2 βδομάδες στο Βερολίνο, με την καινοτομία της ατομοκεντρικής είδησης.

Ο κάθε συνδρομητής επιλέγει τις ειδήσεις που τον ενδιαφέρουν και τις έχει κάθε πρωί στην πόρτα του.

Με 1,80 ευρώ την ημέρα, μπορείς να διαβάσεις τις ειδήσεις που πραγματικά σε ενδιαφέρουν, μέσα από 17 γερμανικές και διεθνείς εφημερίδες, αλλά και 500 ιστοσελίδες.

Όπως εξηγεί ο 23χρονος εμπνευστής της Niiu, Wanya Oberhof, "στοχεύουμε στο κοινό που αφιερώνει χρόνο στην ανάγνωση εφημερίδων και αρέσκεται σε άρθρα, αναλύσεις και ειδήσεις που τον ενδιαφέρουν"

Και συνεχίζει: "Κάθε Νiiu τυπώνεται ξεχωριστά για τον κάθε αναγνώστη. Μπορούμε να τυπώσουμε στο εξώφυλλο μέχρι και το σήμα της αγαπημένης τους ομάδας, αν το επιθυμούν".

Το καλό με τη Νiiu είναι ότι έχει στοχευμένη διαφήμιση, μιας και υπάρχουν δυο σελίδες σε κάθε εφημερίδα με διαφημίσεις που απευθύνονται στον συγκεκριμένο αναγνώστη.

Έτσι, καταφέρνουν να πείσουν τους διαφημιστές να επενδύσουν στην ιδέα τους, ελπίζοντας να τυπώσουν αργότερα και την ευρωπαϊκή έκδοση της "προσωπικής εφημερίδας"

ΠΗΓΗ:

Media Soup

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online