Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009

ΒΡΑΔΕΥΣΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Για το σύνολο του έρχου του τίμησε με ειδικό βραβείο τον διακεκριμένο Έλληνα σκηνοθέτη το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Τιράνων.
Στην ελληνική ταινία "Ακαδημία Πλάτωνος", σε σκηνοθεσία Φίλιππου Τσίτου, απονεμήθηκε επίσης και το βραβείο καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους του Φεστιβάλ.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Αλβανία, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος έδωσε συνέντευξη στην κυριακάτικη ζωντανή εκπομπή του μεγαλύτερου αλβανικού ιδιωτικού δικτύου "Top Channel" , όπου, απαντώντας σε ερωτήσεις του παρουσιαστή Άντι Κράστα, αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - στους βασικούς άξονες του έργου του, την εικόνα που έχει για την Αλβανία, τη συνεργασία στις ταινίες του με παγκοσμίου φήμης ηθοποιούς κ.ά.

Αναφορές στην απονομή των βραβείων του Φεστιβάλ και στην παρουσία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Αλβανία έκαναν οι κυριότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί της Αλβανίας, ενώ ειδικά ρεπορτάζ φιλοξένησε το σύνολο σχεδόν των αλβανικών εφημερίδων.
Αφιερώματα και ρεπορτάζ και για τη βραβευμένη ελληνική ταινία "Ακαδημία Πλάτωνος" φιλοξένησαν οι εφημερίδας "Σκιπ" και "Σέκουλι".

ΠΗΓΗ:

Κεντρί

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online