Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΤΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΧΤΩ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η γέφυρα είναι μια εικονική δομή για τις χώρες που βοηθά την πλοήγηση άνω των φυσικών εμποδίων κυρίως του νερού. Εδώ θα παρουσιαστούν οι οχτώ ομορφότερες γέφυρες σε όλο τον κόσμο Μερικές είναι θεαματικές και κόβουν την ανάσα.



Η Tower Bridge βρίσκεται πάνω από τον ποταμό Τάμεση στο Λονδίνο και είναι μία από τα πιο αναγνωρίσιμες γέφυρες του κόσμου. Η Tower Bridge είναι ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα του τύπου είδος κινητής γέφυρας και εκτείνεται εκατέρωθεν του ποταμού Τάμεση, ακριβώς κάτω από τη γέφυρα του Λονδίνου. Οι μηχανικοί ήταν σε θέση να οικοδομήσουν αυτό το είδος της γέφυρας χωρίς να διακόψουν την κυκλοφορία για τη μεγάλη εμπορική ναυσιπλοΐα.



Westminster Bridge είναι μία γέφυρα πάνω από τον ποταμό Τάμεση μεταξύ Westminger και Lambeth.Αυτή η γέφυρα θεωρείται ως μία από τα πιο πλήρεις και καλαίσθητες γέφυρες του είδους της στον κόσμο. Είναι κτισμένη εξ ολοκλήρου από πέτρα, και εκτείνεται πάνω από τον ποταμό σε μια θέση 1.223 ποδιών και είναι πάνω από 300 πόδια μεγαλύτερη από τη γέφυρα του Λονδίνου. Σε κάθε πλευρά υπάρχει ένα λεπτό κιγκλίδωμα από πέτρα, με θέσεις καταφύγιο από τη βροχή. Το πλάτος της γέφυρας είναι 44 μέτρα. Αποτελείται από δεκατέσσερις προβλήτες, και δεκατρείς μεγάλες και δύο μικρές καμάρες, όλες ημικυκλικές, που στο κέντρο είναι 76 μέτρα πλάτος.



Ο Βόσπορος επίσης γνωστός ως το Στενό της Κωνσταντινούπολης, είναι ένα στενό που αποτελεί μέρος του ορίου μεταξύ του ευρωπαϊκού τμήματος της Τουρκίας και μέρους της Ασίας. Είναι ένα από τα τούρκικα Στενά, μαζί με τα Δαρδανέλια. Είναι το στενότερο στενό του κόσμου που χρησιμοποιείται για τη διεθνή αεροναυτιλία, συνδέει τον Εύξεινο Πόντο με τη Θάλασσα του Μαρμαρά (η οποία συνδέεται με τα Δαρδανέλια προς το Αιγαίο Πέλαγος, και συνεπώς και με τη Μεσόγειο Θάλασσα).

Η πρώτη γέφυρα του Βοσπόρου, έχει 1.074 μ. (3524 ft) μήκος και ολοκληρώθηκε το 1973. Η δεύτερη, που δημιούργησε ο σουλτάνος Μεχμέτ Φατίχ (Βοσπόρου ΙΙ) είναι 1.090 μ. ολοκληρώθηκε το 1988 και βρίσκεται περίπου 5 χλμ (3 μίλια) βόρεια της πρώτης γέφυρας.

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online