Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ONLINE ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΡΟΛΩΝ


Την «ανυπαρξία» της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (video games) επιδιώκει να αλλάξει η Aventurine με το Darkfall, ένα από τα πιο καινοτόμα παιχνίδια που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Οπως σημειώνει ο Τάσος Φλάμπουρας, αντιπρόεδρος της Aventurine και εκ των ιδρυτών της, η εταιρεία ξεκίνησε να λειτουργεί το 2003, έχοντας δημιουργηθεί από μία ομάδα τριών Ελλήνων και πέντε Νορβηγών και έχοντας ως κύρια δραστηριότητα την ανάπτυξη του Darkfall. «Ο αρχικός μας σκοπός είναι να φτιάξουμε ένα παιχνίδι όπως το θέλουμε οι ίδιοι», τονίζει.
Χρειάστηκαν έξι χρόνια, αλλά φαίνεται πως το κατάφεραν, δεδομένου ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο, που ξεκίνησε η διάθεσή του μέσω Διαδικτύου, δεκάδες χιλιάδες χρήστες από περισσότερες από 120 χώρες απ' ολόκληρο τον κόσμο έχουν γίνει συνδρομητές σε αυτό. Οι κριτικές που έχει λάβει είναι εξαιρετικές, ενώ από χθες είναι διαθέσιμο και σε DVD και βρίσκεται στις προθήκες των ελληνικών καταστημάτων τεχνολογίας, ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεσή του και στο εξωτερικό.
Η επένδυση που απαιτήθηκε εκτιμάται σε 11 εκατ. ευρώ, όμως, από τη στιγμή που ξεκίνησε η διάθεση στο Διαδίκτυο η Aventurine αυτοχρηματοδοτείται από τα έσοδα των πωλήσεων και των μηνιαίων συνδρομών.

Παιχνίδι φαντασίας
Το Darkfall ανήκει στην κατηγορία των online παιχνιδιών ρόλων στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν πολυάριθμοι παίκτες (massive multiplayer online role playing games - MMORPG).
Πρόκειται για παιχνίδι φαντασίας το οποίο εκτυλίσσεται σε έναν παραμυθένιο και μαγικό κόσμο. Η θεματολογία κινείται στο μοτίβο του «Άρχοντα των Δακτυλιδιών» με μεσαιωνικό μυθολογικό χαρακτήρα και περιστρέφεται γύρω από τη μάχη μεταξύ καλού και κακού. Αντίστοιχα παιχνίδια είναι τα World of Warcraft, το Lineage, το Aion κ.λπ. Χιλιάδες χρήστες από όλον τον κόσμο μπορούν να συνυπάρχουν ταυτόχρονα και να κοινωνικοποιούνται μέσα στο Darkfall. Τους δίνεται η δυνατότητα να διαμορφώσουν τον εικονικό κόσμο και να γράψουν εκείνοι την ιστορία του. Ο κάθε χρήστης ελέγχει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού, ο οποίος τους συνοδεύει για όσο χρόνο αυτοί ασχολούνται με το παιχνίδι. Το Darkfall δεν τελειώνει ποτέ, αλλά εξελίσσεται μαζί με τους χαρακτήρες οι οποίοι ζουν στον εικονικό του κόσμο. Η διάρκεια ζωής ενός τέτοιου παιχνιδιού συνήθως ξεπερνά τα πέντε χρόνια.
Καινοτομίες
Σε σχέση με τον ανταγωνισμό, το Darkfall θεωρείται ιδιαίτερα καινοτόμο. Όπως σημειώνει ο κ. Φλάμπουρας, η πλατφόρμα πάνω στην οποία βασίζεται είναι άκρως εντυπωσιακή με πολύ καλύτερα γραφικά και τον μεγαλύτερο εικονικό κόσμο του είδους του. Επιπλέον, είναι το μοναδικό παιχνίδι του είδους του το οποίο εκτυλίσσεται σε πραγματικό χρόνο. Ακόμη, σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια του χώρου, βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη με μηνιαίες αναβαθμίσεις και βελτιώσεις.
Στην Aventurine, απασχολούνται περίπου 40 άτομα, εκ των οποίων οι 30 είναι Έλληνες. Σύμφωνα με τον κ. Φλάμπουρα, οι Έλληνες δημιουργοί παιχνιδιών έχουν πολλές δυνατότητες και ο στόχος της εταιρείας είναι να ενισχύσει όσο το δυνατόν περισσότερο αυτή τη νέα αγορά που μπορεί να δημιουργηθεί και στη χώρα μας. Σημειωτέον πως η παγκόσμια αγορά των video games θεωρείται ότι ξεπερνά σε αξία βιομηχανίες όπως αυτός της μουσικής και του κινηματογράφου.


ΠΗΓΗ:

Ημερισία

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online