Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ UNESCO ΣΤΟ SITE ΤΗΣ GOOGLE

Η Unesco και η Google κατέληξαν σε συμφωνία για να ανεβάσουν στο Διαδίκτυο τα φυσικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς, αλλά επίσης, αργότερα, ντοκιμαντέρ και πολιτιστικά μνημεία που έχουν καταχωρισθεί από την Unesco.

Η συμφωνία επιτρέπει σε πρώτο χρόνο στους διαδικτυακούς επισκέπτες να περιηγούνται σε 19 από τα 890 φυσικά ή αρχιτεκτονικά μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς, επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η Unesco.

Αυτά τα πρώτα μνημεία βρίσκονται στην Ευρώπη και περιλαμβάνουν τις Βερσαλλίες, το ιστορικό κέντρο της Πράγας και την ιστορική πόλη Καθέρες της Ισπανίας.

"Αυτή η συνεργασία με την Google μας επιτρέπει να κάνουμε προσβάσιμα μέσω του διαδικτύου αυτά τα μνημεία, να ενισχύσουμε την ευαισθητοποίηση και να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή στην διατήρηση αυτών των θησαυρών", αναφέρει η νέα γενική διευθύντρια της Unesco, βουλγάρα Ιρίνα Μπόκοβα, στην ανακοίνωση.

Άλλα μνημεία, στα οποία η πρόσβαση είναι δύσκολη, θα φωτογραφηθούν στην συνέχεια και θα ανέβουν στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την Unesco.

Έπειτα η Unesco και η Google θα συνεργαστούν για να ανεβάσουν κάρτες, κείμενα και βίντεο σχετικά με την κληρονομιά του ντοκιμαντέρ από το αρχείο του Memoire du Monde ή με γλώσσες που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, συνεχίζει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ:

Nooz.gr

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online