Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΪΤΗΣ



Η UNICEF σπεύδει να προσφέρει άμεση βοήθεια στα παιδιά και τις μητέρες που επλήγησαν από τον ισχυρότατο σεισμό της 12ης Ιανουαρίου 2010, που έπληξε την πρωτεύουσα της Αϊτής. Υπολογίζεται ότι περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από το σεισμό. Η UNICEF παρέχει νερό, είδη υγιεινής, θεραπευτικές τροφές, φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό, προσωρινά καταλύματα και άλλα απαραίτητα είδη στις οικογένειες και τα παιδιά.
Η UNICEF θα προσφέρει επίσης υλικοτεχνική βοήθεια και προσωπικό ώστε να προστατευθούν τα παιδιά, που είναι εξαιρετικά ευάλωτα σε τέτοιες φυσικές καταστροφές, ιδιαίτερα τα παιδιά που έχουν χωρισθεί από τις οικογένειές τους και μπορεί να πέσουν εύκολα θύματα εκμετάλλευσης.
Η κατάσταση των παιδιών και των γυναικών στην Αϊτή ήταν ήδη εξαιρετικά δυσχερής και πριν το πλήγμα του φονικού σεισμού. Η Αϊτή είναι μια από τις πιο φτωχές χώρες στον πλανήτη και αγωνίζεται να ανακάμψει από πολλά χρόνια βίας, ανασφάλειας, κακοδιοίκησης, αλλά και αλλεπάλληλων μεγάλων φυσικών καταστροφών. Μόνο ο ένας στους 50 κατοίκους της Αϊτής έχει σταθερή εργασία. Τα τέσσερα στα δέκα παιδιά ζουν σε σπίτια με χωμάτινο δάπεδο ή σε συνθήκες συνωστισμού με πάνω από πέντε άτομα σε κάθε δωμάτιο και το 46% του πληθυσμού είναι κάτω των 18 ετών.
Δωρεές γίνονται δεκτές στο λογαριασμό 169/480021-48 της Εθνικής Τράπεζας.Όποιος όμως θέλει να κάνει κάποια δωρεά μέσω διαδικτύου μπορεί να εισέλθει στον ιστοχώρο της unicef και να συμπληρώσει τη φόρμα

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online