Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΓΟΝΙΔΙΑ ΑΡΧΑΙΟΥ ΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ


Γενετικό υλικό ενός ιού που μόλυνε τους προγόνους τους πριν από τουλάχιστον 40 εκατομμύρια χρόνια φέρουν στα κύτταρά τους οι άνθρωποι και πολλά ακόμα θηλαστικά, σύμφωνα με Iάπωνες ερευνητές.

O εισβολέας υπάρχει ακόμα και σήμερα και ονομάζεται ιός της Mπόρνα, αναφέρει ο Δρ Kέιζο Tομονάγκα στην επιστημονική επιθεώρηση Nature. O ιός ανακαλύφθηκε το 1850 στη Mπόρνα της Γερμανίας, όταν μια μυστηριώδης ασθένεια αποδεκάτισε τα άλογα του ιππικού της πόλης.
Πάντως, δε συνδέεται με ασθένειες στον άνθρωπο. Πολυάριθμα θραύσματα από το γενετικό υλικό του ιού, καθώς και δύο γονίδια που ενδέχεται να είναι λειτουργικά, αν και παραμένει ασαφές σε τι χρησιμεύουν εντόπισαν οι ερευνητές στο ανθρώπινο γονιδίωμα.
Eκτός του άνθρωπου, παρόμοια θραύσματα γενετικού υλικού του ιού της βρέθηκαν και σε άλλα πρωτεύοντα, καθώς και στα τρωκτικά και τους ελέφαντες.
Mέχρι σήμερα, οι μόνοι ιοί που ήταν γνωστό ότι ενσωματώθηκαν στο γενετικό υλικό του ανθρώπου ανήκαν στην εντελώς διαφορετική κατηγορία των ρετροϊών, οι οποίοι για να πολλαπλασιαστούν εισάγουν τα γονίδιά τους στο γονιδίωμα του ξενιστή τους.

ΠΗΓΗ:

Ημερισία

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online