Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΠΟΛΕΜΟΥ ΖΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

Νταβός: Η διεθνής κοινότητα χρειάζεται μια συνθήκη για την αποτροπή των «κυβερνοεπιθέσεων» προτού μετατραπούν σε «κυβερνοπόλεμο» ή «πόλεμο στο Διαδίκτυο» δήλωσε το Σάββατο από το Νταβός ο επικεφαλής της Διεθνούς Ενωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) του ΟΗΕ.
Οι πρόσφατες κινεζικές επιθέσεις κατά της Google και άλλων αμερικανικών εταιρειών απασχόλησε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην ελβετική πόλη και ο γενικός γραμματέας της ITU Χαμαντούν Τουρέ υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος για μια διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στο κυβερνοδιάστημα αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι ειδικοί εκτίμησαν ότι τα κράτη πρέπει πλέον να αναλογιστούν πότε μια διαδικτυακή επίθεση μπορεί να θεωρηθεί κήρυξη πολέμου.
Ο Τουρέ πρότεινε μια συνθήκη με την οποία οι εταίροι θα δεσμευθούν να μην εξαπολύσουν πρώτοι κυβερνοεπίθεση. «Ενας κυβερνοπόλεμος θα ήταν χειρότερος από ένα τσουνάμι» εκτίμησε ο Τουρέ.
Ο γενικός γραμματέας της ITU πρότεινε μια διεθνή συνθήκη η δομή της οποίας «θα μοιάζει με τη συνθήκη ειρήνης πριν από έναν πόλεμο».
Οι χώρες πρέπει να προστατεύσουν τους πολίτες τους και το δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες, να υποσχεθούν ότι δεν θα παρέχουν καταφύγιο σε «κυβερνοτρομοκράτες» και ότι να «δεσμευθούν ότι δεν θα επιτεθούν η μία στην άλλη».

ΠΗΓΗ:


Pathfinder.gr

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online