Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟΝ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ


Μετά τους Σκοπιανούς και τους Βούλγαρους, τώρα διεκδικούν τον Μέγα Αλέξανδρο και οι Αλβανοί! Να περιμένουμε και τους Τούρκους για να έχουμε απαρτία...;
Όπως θα δείτε πιο κάτω από μια πρόχειρη μετάφραση του άρθρου που βρίσκεται
εδώ ο Αλβανός μουσουλμάνος συγγραφέας Niaz Muhamedi υπαινίσσεται ότι ο Αλέξανδρος μπορεί να ήταν Αλβανός...! Δείτε από μια πρόχειρη μετάφραση το άρθρο:
Ο Αλβανός μουσουλμάνος συγγραφέας Niaz Muhamedi προτίθεται να δημοσιεύσει ένα ογκώδες βιβλίο στο οποίο υποστηρίζει ότι μόνο Αλβανοί έχουν την άδεια για να μιλήσουν στους Έλληνες για την εθνική κληρονομιά του Μ.Αλεξάνδρου.
«Αυτό δεν είναι ένα πολιτικό πρόγραμμα… Αυτό είναι το πρόγραμμά μου που έχει αποκλειστικά έναν επιστημονικό χαρακτήρα,» λέει ο Muhamedi.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τους αλβανικούς μουσουλμανικούς χωρικούς από Dzepcista και Poroj, χωριά στα περίχωρα Tetovo. Η τριών τόμων εργασία του με τίτλο «Αλβανική Μακεδονία» εστιάζει την προσοχή στα έγγραφα που υποστηρίζουν ότι Αλβανοί είναι πιό γηγενείς από τους Σλάβους που έχουν την εθνική πλειοψηφία στην πρώην γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ή του ΠΓΔΜ.
Το 1945, κομμουνιστές μετονόμασαν τη νότια περιοχή της Σερβίας σε Μακεδονία και δήλωσαν ότι κάθε Σλάβος σε αυτήν την περιοχή είναι πλέον εθνικά "Μακεδόνας". Οι αρχές προσπάθησαν να μετονομάσουν τα Σερβικά επώνυμα, τα οποία τελειώνουν χαρακτηριστικά με ένα «vich» στο «σκι», μια κατάληξη που προάγει τον εθνικά "Μακεδόνα".
Το 2001, τα άτομα αλβανικής καταγωγής που είναι άποικοι σε εκείνη την περιοχή, πήραν τα όπλα ενάντια στην κυβέρνηση ΠΓΔΜ και υποστηρίζει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματά τους παραβιάστηκαν. Αντίθετα με το Κόσοβο, οι αλβανοί τρομοκράτες παρεμποδίστηκαν λίγο πριν από τη δήλωση μιας ανεξάρτητης χώρας - το αποκαλούμενο Illirida.
Εκτός από την υπόδειξη ότι το έθνος του Μ.Αλεξάνδρου είναι αμφισβητήσιμο μόνο μεταξύ Ελλήνων και Αλβανοί, ο Muhamedi λέει επίσης ότι οι Σέρβοι δεν έχτισαν το μοναστήρι Άγιος Jovan Bigorski αλλά ότι, εκείνο το μοναστήρι χτίστηκε από Αλβανούς!
Ο Muhamedi επίσης υποστηρίζει ότι οι αρχές ΠΓΔΜ σκόπιμα και λανθασμένα έχουν υποστηρίξει ότι το έθνος του συνθέτη Todor Skalovski και του συντάκτη Matea Metevski όταν, απαιτεί Muhamedi, αυτά τα άτομα είναι αλβανικά.
Νωρίτερα το 2009, οι ανώτεροι υπάλληλοι ΠΓΔΜ δημοσίευσαν μια «μακεδονική εγκυκλοπαίδεια» στην οποία δήλωσε ότι τα άτομα αλβανικής καταγωγής είναι έποικοι που ήρθαν στο ΠΓΔΜ και άρπαξαν το έδαφος.
Οι Αλβανοί ηγέτες είπαν στις αρχές ότι πρέπει να προσέξουν τι λένε. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας είπε στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ότι δεν θα έπρεπε να "κάνει εχθρούς". 
 
ΠΗΓΗ:

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online