Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Ο Περιβαλλοντικός  Σύνδεσμος Δήμων Αθηνών Πειραιά  σε συνεργασία  με  την ΤΕΔΚΝΑ και τον Σκάι και την υποστήριξη του γ.γ. της Περιφέρειας Αττικής  Ηλία Λιακόπουλου και της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής διοργανώνουν δεντροφύτευση στο όρος Αιγάλεω στην περιοχή του Σχιστού, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου από τις 9.00 το πρωί. Η δεντροφύτευση θα γίνει σε έκταση 100 στρεμμάτων πάνω από το νεκροταφείο Σχιστού στο Πέραμα όπου θα φυτευτούν 10.000 φυτά και θάμνοι.
Σημείο  Συνάντησης: Δίπλα στην είσοδο του νεκροταφείου Σχιστού  
Μετακινήσεις  εθελοντών:
Πούλμαν της  εταιρείας «Μαρούλης Τράβελ»  θα βρίσκονται στη λεωφόρο Γρηγορίου  Λαμπράκη στο Κερατσίνι στη διασταύρωση  προς Πέραμα (ύψος Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης) για τη μεταφορά των εθελοντών προς το χώρο της δεντροφύτευσης στο Σχιστό.
Εναλλακτικά οι εθελοντές μπορούν να επιλέξουν:
Το αστικό λεωφορείο Γ18 (Αθήνα- Πέραμα) που ξεκινάει από την οδό Μενάνδρου στην Αθήνα και περνάει από τη Στάση του Σουπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης για το χώρο της δεντροφύτευσης στο Σχιστό. Κατόπιν θα τους παραλάβουν μετά τα πούλμαν της εταιρείας Μαρούλης Τράβελ.
Το αστικό λεωφορείο 860, που ξεκινάει από το Παλαιό Φάληρο, διέρχεται της Γρηγορίου Λαμπράκη και τερματίζει στο Νεκροταφείο Σχιστού.

Για όσους θέλουν να έρθουν με το ΙΧ έχουμε εξασφαλίσει χώρο στάθμευσης

Προσοχή. Πρόκειται για την πρώτη συνδυασμένη και συντονισμένη προσπάθεια δεντροφύτευσης στη Δυτική Αττική τα τελευταία χρόνια.
Σε δήλωση του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ στη πρωινή εκπομπή του κ. Ψάλτη,  ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά Γρηγόρης Γουρδομιχάλης ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι: «Η κλιματική αλλαγή είναι χαρακτηριστικό παγκόσμιο πρόβλημα του 21 αιώνα. Η κοινωνία μας βιώνει καθημερινά τις συνέπειες της υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Το πράσινο όλο και λιγοστεύει. Απευθύνουμε πράσινο κάλεσμα σε όλους τους πολίτες προκειμένου να θωρακίσουν τους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου της Δυτικής Αθήνας. Με τον τρόπο αυτό διαδηλώνουμε για την υπεράσπιση των τελευταίων ελεύθερων χώρων όπως το όρος Αιγάλεω.»

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online