Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΣΠΙΤΙ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ


Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Θήβας η υπόθεση δύο ανήλικων παιδιών, τα οποία επί χρόνια ζούσαν ανάμεσα σε σωρούς από σκουπίδια, περιττώματα ανθρώπων και ζώων και τρωκτικά.

Οι εικόνες που αντίκρισαν στον τόπο διαβίωσης των παιδιών οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θήβας και η εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Μ. Τρούπη, μαζί με την αντιεισαγγελέα κ. Κ.Θάνου, ήταν φρικιαστικές.

Αστυνομικοί και εισαγγελείς ήταν εφοδιασμένοι με μάσκες και γάντια, λόγω της αφόρητης δυσοσμίας, ενώ τα παιδιά ήταν κρυμμένα από τους θείους τους κάτω από λαμαρίνες, προκειμένου να μην εντοπιστούν.

Μετά από μεγάλες προσπάθειες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να παραλάβουν τα παιδιά, παρά τις επιθέσεις των συγγενών στους ίδιους και τους εισαγγελείς!

Η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων λειτουργεί στη Θήβα από τον Μάιο 2009 και με τη δυναμική αυτή παρέμβαση ανοίγει τον δρόμο για οποιαδήποτε προσπάθεια καταπάτησης δικαιωμάτων παιδιών στην περιοχή.

«Το γεγονός δεν τιμά την πόλη μας, ιδιαίτερα, όταν πολλοί γνώριζαν το θέμα, αλλά κανείς δεν είχε την τόλμη να το αναφέρει» επισημαίνει το μέλος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων, Β. Λάσπη, εξηγώντας πως το συγκεκριμένο κατάλυμα «θα απομακρυνθεί σε συνεργασία με τον νομάρχη Βοιωτίας, τον νομίατρο της Δ/νσης Υγείας της ΝΑΒ και τη μέριμνα του Δήμου Θήβας, ενώ θα γίνουν προσπάθειες να βρεθεί και στέγη για τους διαμένοντες εκεί.

ΠΗΓΗ:


Το Τεφτέρι

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online