Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΝΕΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS 7 PHONE ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΑ ΚΙΝΗΤΑ

H Microsoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, με την ονομασία πλέον Windows Phone 7. Το λογισμικό έχει επανασχεδιαστεί για να βελτιωθεί η διεπαφή του χρήστη (user interface) και ενσωματώνει πια πολλές υπηρεσίες της εταιρίας, όπως online παιγνίδια Xbox Live, την μουσική υπηρεσία Zune και πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα. 

Το νέο λογισμικό παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση και συνέδριο Mobile World στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία και το BBC. Το λειτουργικό της Microsoft έχει μερίδιο περίπου 8% - 9% στην αγορά των «έξυπνων» κινητών, μετά τα Symbian (45%), RΙΜ-Blackberry (21%), Apple iPhone OS (17%) και Google Android, σημειώνοντας πτώση από το μερίδιο 11% - 14% που είχε πριν από ένα χρόνο.
  
Το νέο σύστημα, με το οποίο η Microsoft επιχειρεί να ξαναδιευρύνει το μερίδιό της στην αγορά, είναι η νέα έκδοση που ακολουθεί μετά το Windows Mobile 6.5, το οποίο είχε παρουσιαστεί τον Οκτώβριο του 2009. Με το νέο λειτουργικό, μεταξύ άλλων, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τις τελευταίες δημοσιεύσεις και φωτογραφίες από φίλους και συγγενείς τους στα κοινωνικά δίκτυα.
  
Τα πρώτα τηλέφωνα με το νέο σύστημα θα είναι διαθέσιμα αργότερα μέσα στο έτος από διάφορες εταιρίες, όπως Samsung, LG, HTC, Sony Ericsson κ.α. Η Microsoft παραχωρεί το λογισμικό και απαιτεί από τους κατασκευαστές ορισμένα πράγματα, όπως οι συσκευές τους να είναι multi-touch και να διαθέτουν ειδικό πλήκτρο για την μηχανή αναζήτησης Bing.

ΠΗΓΗ:

Enet

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online