Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΛΑΘΟΣ ΜΩΡΑΑπίστευτο και όμως αληθινό. Μεγάλωναν λάθος...παιδιά! Σήμερα τους παραδόθηκαν "ελπίζουμε" τα σωστά πλέον παιδιά.
Ο λόγος για δύο οικογένειες στην Κύπρο που μάλιστα έφτασαν και ένα βήμα πριν το χωρισμό.

Τι ακριβώς έγινε. Δύο αγοράκια γεννήθηκαν πριν από 40 ημέρες το ένα στο Κρατικό Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία και το άλλο σε ιδιωτική κλινική. Όμως λίγες μέρες μετά και τα δύο βρέθηκαν στο Μακάρειο νοσοκομείο λόγω ίκτερου σοβαρής μορφής.

Μετά τη νοσηλεία τους στην εντατική και την αποθεραπεία τους, τα δύο βρέφη δόθηκαν πριν από 20 ημέρες στις οικογένειές τους! Τουλάχιστον έτσι πίστευαν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου.

Το λάθος ανακαλύφθηκε όταν ένα από τα αγοράκια αρρώστησε και μεταφέρθηκε στο Μακάρειο, όπου διαπιστώθηκε αρρώστια στο αίμα.

Χρειάστηκε να γίνουν αιματολογικές εξετάσεις και στον υποτιθέμενο πατέρα για το ενδεχόμενο κάποιας κληρονομικής πάθησης, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι μωρό και άνδρας είχαν διαφορετικό τύπο αίματος. Τότε έγινε και εξέταση DNA που έδειξε ότι ο άνδρας δεν ήταν ο πατέρας!

Η οικογένεια έφθασε στα πρόθυρα του χωρισμού, μέχρι που έγινε εξέταση DNA και στη γυναίκα, από την οποία διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν η μητέρα του μωρού.

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακαρείου Ανδρέας Χατζηδημητρίου, επιβεβαιώνοντας το λάθος, χαρακτήρισε το θέμα σοβαρό και τραγικό. Είπε ότι από τα πενήντα μωρά που βρίσκονταν κατά την ίδια περίοδο στο νοσοκομείο, ένα είχε τις περισσότερες πιθανότητες να ήταν το μωρό της οικογένειας.

Πάντως, το απόγευμα παραδόθηκαν από την Διεύθυνση του Μακάρειου Νοσοκομείου στις πραγματικές τους οικογένειες τα δύο βρέφη, που κατά τραγικό λάθος βρέθηκαν στα χέρια λάθος γονιών, μετά το εξιτήριο από το Νοσοκομείο, όπου είχαν νοσηλευτεί.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων πατρότητας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής έγιναν γνωστά το μεσημέρι και επιβεβαίωσαν ότι όντως τα δύο νεογέννητα δεν μεγάλωναν με τους βιολογικούς τους γονείς. Τα δύο βρέφη χρειάστηκε να νοσηλευτούν πριν από περίπου ένα μήνα στο Μακάρειο Νοσοκομείο, λόγω προβλημάτων υγείας που παρουσίασαν, μετά τη γέννησή τους.

Οι γονείς των παιδιών συζήτησαν το θέμα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Ανδρέα Χατζηδημητρίου, καθώς και με ψυχολόγους. Συγκλονισμένοι κατά την έξοδό τους δήλωσαν ότι αισθάνονται πως "τα μωρά τους ανταλλάχθηκαν σαν να ήταν προϊόντα" .

Είπαν επίσης ότι θα προχωρήσουν νομικά εναντίον του Νοσοκομείου, ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια λάθη στο μέλλον.

ΠΗΓΗ:
the cypruz.eu

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online