Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

TΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ APPLE


Tο νέο iPad της Apple, όπως ήταν αναμενόμενο...
...διαθέτει έναν e-reader ενσωματωμένο στη συσκευή. To iBook app εμφανίζει ένα ράφι όλων των τίτλων σας σε μια θεσπέσια βιβλιοθήκη ή στο κλασσικό περιβάλλον του iPhone. Όταν επιλέγεται ένα βιβλίο για να το διαβάσετε, πατώντας στη δεξιά ή αριστερή πλευρά για να αλλάξετε της σελίδα ή απλά μπορείτε να σύρετε τη σελίδα χειροκίνητα. Όταν είστε στο ράφι σας, υπάρχει πάντα ένα κουμπί για το iBook Store για την αγορά νέων βιβλίων.
Το iBook Store σας επιτρέπει την περιήγηση σας και την αγορά βιβλίων για το iPad. Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι ότι αυτή η νέα δυνατότητα που βασίζεται στο πρότυπο Epub και όχι σε κάποια αποκλειστική μορφή της Apple. Το Εpub αναπτύχθηκε από το International Digital Publishing Forum και χρησιμοποιείται απο διάφορες συσκευές και πλατφόρμες όπως το Sony Reader και το Adobe Digital Editions για τον υπολογιστή σας. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το mp3 φορμά στον ήχο.

Πέντε μεγάλοι εκδότες (Penguin, Harper Collins, Macmillan, Hachette Book Group, και Simon & Schuster) ανακοίνωσαν σήμερα την υποστήριξη και το κατάστημα θα είναι ανοικτό για άλλους εκδότες σύντομα. Δεν αποτελεί έκπληξη το οτι ο εκδοτικός οίκος McGraw-Hill δεν ήταν στον κατάλογο των μεγάλων εκδοτών σήμερα.

ΠΗΓΗ:

NEWS IT

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online